Τρίτη, Απριλίου 11, 2006

Λίγη ανθρώπινη επαφή...

Τί είμαστε εμείς οι άνθρωποι όμως,ε;
Ζούμε στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον,εκατομμύρια άνθρωποι σ'αυτήν την πόλη (και όχι μόνο στην Αθήνα βέβαια) και παρ'όλα αυτά ανακαλύπτουμε τρόπους επικοινωνίας,καθισμένοι μπροστά όχι σε έναν συνομιλητή,αλλά σε έναν υπολογιστή...
Αντί να βγούμε έξω,να συναντήσουμε ανθρώπους που έχουν (ίσως) τις ίδιες ανησυχίες με μας, αντί να μιλήσουμε και να εξελίξουμε την(γιατί όχι; ή ακόμα και να εκπαιδευτούμε πάνω στην) γλώσσα μας, αντί για όλα αυτά, προτιμούμε το έτοιμο, την ανταλλαγή απόψεων στο διαδίκτυο.
Σίγουρα δεν αμφισβητώ την προσφορά του internet: ενώνει ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης, επικοινωνούν άνθρωποι κάθε στιγμή,αρκεί να το θελήσουν.
Μήπως όμως επαναπαυόμαστε στο έτοιμο;;;
Ξαναλέω,δεν μειώνω την αξία του συστήματος, σ'αυτό ανήκω κι εγώ εδώ και χρόνια!
Μήπως όμως έτσι χάνουμε την ανθρώπινη επαφή;
Να δούμε τον άλλον,να τον αγγίξουμε,να τον μυρίσουμε.Να δούμε αν ταιριάζουν οι χημείες μας βρε αδερφέ!
Μήπως χανόμαστε από τον διπλανό μας?...
 
posted by cindaki at 5:41 μ.μ., |

10 Comments:

Γεια σου sofi και καλή αρχή!

Μπορεί να μη βλέπουμε ούτε και να αγκίζουμε ανθρώπους αλλά τουλάχιστον εξασκούμε την ορθογραφία μας χι χι! (για μένα μιλάω)

Μη σε ανησυχούν τα kisses από τον Χριστόδουλο είναι ψεύτικα
Σ'ευχαριστώ !!!!
Έξυπνο! (Μάλλον ξέρεις τις αδυναμίες σου!!! :-) )

Πάντως για τα "φιλιά" εξακολουθώ να ανησυχω...
good luck sofi on your new blog-journey.

Be aware of the bad people and do not underestimate the power of the dark side.

λες... Αντί να βγούμε έξω,να συναντήσουμε ανθρώπους που έχουν (ίσως) τις ίδιες ανησυχίες με μας, αντί να μιλήσουμε και να εξελίξουμε την γλώσσα μας, αντί για όλα αυτά, προτιμούμε το έτοιμο, την ανταλλαγή απόψεων στο διαδίκτυο... Μήπως όμως επαναπαυόμαστε στο έτοιμο;;;Μήπως χανόμαστε από τον διπλανό μας?...

Όσοι ασχολούμαστε με το internet δεν είμαστε αναγκαστικά μοναχικοί άνθρωποι που δε βγαίνουμε έξω και δεν έχουμε επαφές με αλλους. Οι άνθρωποι παλιότερα δεν είχαν καλύτερες και ουσιαστικότερες σχέσεις με τους συνανθρώπους τους. Τις αρνητικές συνέπειες, που υποτίθεται ότι έχει το ιντερνετ στην εποχή μας, τις αναπλήρωναν με αποτελεσματικότερο τρόπο τα ταμπού, οι προκαταλήψεις, ο σκοταδισμός, οι εμφύλιοι κ.α

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν έρωτα στην εποχή μας. Και πότε έκαναν δηλαδή; στη δεκαετία του 60 μήπως; Οι χιπις στο εξωτερικό μπορεί, στην ελλάδα όμως ο κόσμος ήταν πολύ συντηρητικός και τα συνοικέσια ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Τί πιστεύεις; .... ότι η μαυροντυμένες γιαγιάδες (στην επαρχία είναι παρα πολλες) στα νιάτα τους ήταν μηχανές του sex; δεν το νομίζω.

Αυτά που αναφέρεις στο ποστ σου είναι στερεοτυπικές αντιλήψεις αριστεριστκο-εθνικιστικών (οι παραδοσιακοί δεξιοί και ακροδεξιοί δεν ξέρουν καν τί είναι το ιντερνετ και για αυτό δεν το κατηγορούν) αποχρώσεων και κάνουν θραυση στην ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμε το ιντερνέτ όταν στην ελλάδα μόνο ενα πολύ μικρό ποσοστό το χρησιμοποιεί.

Η μοναξιά δεν είναι πάντοτε κακή. Πολλες φορές περιτρυγυρίζομαι από πολλούς ανθρώπους σε καθημερινή σχεδόν βαση και για πολλές ώρες την ημέρα και δεν έχω το θάρρος να τους διώξω. "αφήστε με λίγο ήσυχο με τη φλυαρία σας, αφήστε με λίγο να ακούσω μουσική, να διαβάσω ένα βιβλίο, να δω μια ταινία να κάνω κάτι μόνος μου τελοσπάντων" όλα αυτά τα λεω μέσα μου.
@badlydrawnboy

Σαφώς και δεν κατηγορώ το ίντερνετ,όπως είπα κι εγώ ανήκω σ'αυτήν την μερίδα των ανθρώπων που κάθονται ώρες μπροστά στον υπολογιστή.Ούτε υπονοούμενα άφησα ότι όσοι ασχολούμαστε είμαστε ανέραστοι ή μοναχικοί...Αλλά ακούω για περιπτώσεις που κάποιοι κάθονται με τις ώρες,ξεχνώντας ακόμα και να φάνε,πόσο μάλλον να ζήσουν...Το ίντερνετ σήμερα είναι ανάγκη,το ξέρω και το νιώθω.Αλλά να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα.Ούτε θεωρώ ότι οι αντιλήψεις μου είναι στερεοτυπικές!Μία διαπίστωση κάνω,προσπαθώντας να μην αφήσω τη ζωή να περνάει από δίπλα μου και εγώ να μην το παίρνω χαμπάρι...

Τα φιλιά μου!...
@Αλλά ακούω για περιπτώσεις που κάποιοι κάθονται με τις ώρες,ξεχνώντας ακόμα και να φάνε,πόσο μάλλον να ζήσουν.


κολλημενοι άνθρωποι υπήρχαν πάντα. Αυτό το πράγμα το έκανα και άλλοι πριν το ιντερνετ. Άλλοι γινόντουσαν μοναχοι, άλλοι διάβαζαν 24/7,άλλοι ήταν αλκοολικοί, οι χήρες κλείνονταν στο σπίτι και δεν έβγαινα έξω ποτέ κτλ

Εμμονές πάντα υπήρχαν.
Ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω απο τη συντριβή που ένιωσα μόλις διάβασα στο σχόλιό σου (πριν λίγο) για την παρακέντηση! Δεν μπορούσαν να μείνω άλλο εκεί. Είπα ν΄ αλλάξω περιβάλλον και περασα από τα μέρη σου.

Τώρα που βλέπω ότι ξεκίνησες (τώρα συνειδητοποίησα ότι σου μιλώ στον ενικο!) δικό σου ημερολόγιο να σ΄ ευχαριστήσω από "κοντά" για την ηθική συμπαράσταση.

Καλό ξεκίνημα! Κι όσοα για τη μοναξιά, "απέραντες πολιτείες, απέραντη μοναξιά", έλεγε ο Παυσανίας πριν σχεδόν δυο χιλιάδες χρόνια!

Διαχρονικό φαινόμενο. Κι όσο πιο πολύ ανθρωπιά έχουμε, τόσο περισσότερο νιώθουμε μόνοι.

Με πολλή-πολλή αγάπη

Παράγραφος
Ένα καλώς όρισες κι από μένα, sofi-k!
Σε διάβασα στην paragrafo, είδα φως και μπήκα! Η προσωπική μου εμπειρία από τον ένα μήνα που μπλογκάρω: Με τους έξω φίλους μου "μιλάω" καλύτερα από πριν. Με τους μπλογκοφίλους το εξασκούμε παρέα.
Επίσης: γράφω καλύτερα από πριν! (βλ.aggelos-x-aggelos )
Θα έλεγα ότι κατά έναν περίεργο τρόπο στο διαδύκτιο κάποιος ανοίγεται πολύ περισσότερο απο μια tete a tete επαφή με αλλον.Ίσως λόγω της ανωνυμίας ή ίσως επειδή νιώθεις ότι ο άλλος σε εκφράζει αρκετά.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ενώ είμαι με φίλους και μιλάμε κάνουμε κύκλους γύρω απο ένα θέμα...μη θέλοντας(άλλο αν μπορούμε) να μπούμε πιο βαθειά...λές και φοβάσαι να εκθέσεις τα εσώτερικά σου.Βέβαια είναι φυσικό με τόσα που γίνονται...πως να δείξεις εμπιστοσύνη..

Παλιότερα ήμουνα..καμμένη με τους υπολογιστές!Έβρισκα συνεχώς κάτι καινούργιο που με απορροφούσε..σιγά σιγά στην αρχή..εε μέχρι που άρχισε να με πνίγει.Το κατάλαβα το λάθος μου ενώ σκεφτόμουν πόσα πολύτιμα λεπτά φεύγανε απο τη ζωή μου έτσι στα αστεία..όταν είδα ότι ..χέι!οι άνθρωποι κινούνται έξω!

Ακόμα και σήμερα όταν βλέπω ότι είμαι έτοιμη να κολλήσω..κάνω ένα turn off και απομακρύνομαι για μέρες!

Αυτή τη στιγμή τα μπλόγκς μου προσφέρουν κάποια πραγματάκια που τα βρίσκω δύσκολα έξω...και πραγματικά χαίρομαι που έστω και απο εδώ βλέπω ότι υπάρχουν!

ΌΛα με μέτρο..:))
Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»
Great site loved it alot, will come back and visit again.
»